Localitatea Huc (judetul Vaslui) Resedinta: Todiresti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Huc, judetul Vaslui

Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare. Podul construit din zidarie de piatra se afla la iesirea dinspre nord a satului, pe DN15B.
Manastirea Plopana.
Manastirea Lipova. Manastirea Lipova
Varful Dorosan. Varful Dorosan
Manastirea Sfanta Olga. Cea mai inalta.
Balta Ciurea. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului. Conacul de aici a fost mostenit de Alexandru Apostoleanu nepot al familiei fondatoare, Gheorghe si Smaranda Apostoleanu din Focsani. Coordonate ascunzis. Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului.
Cetatea noua a Romanului Gadinti. A fost ridicata in 1466 pentru a face parte din cetatile de aparare a Moldovei.
Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
Belvedere Repedea Iasi. Belvedere Repedea Iasi
Biserica Faghieni Izvoru Berheciului. Faghieni este un mic sat ce apartine comunei Izvoru Berheciului.
Podul de piatra peste Bahlui Iasi. Langa podul vechi, in a doua jumatate a secolului al XX-lea, a fost construit un pod nou din beton, cu trafic rutier, pietonal, si peste care circula si tramvaie.
Tiki Village Iasi. Tiki Beach este un amestec intre Delta Dunarii si o plaja de pe litoral.
Picturi murale Bacau. Picturile murale au fost realizate cu vopsea purificatoare de aer, astfel incat Bacaul este azi orasul cu cele mai multe picturi purificatoare din Europa.
Lunca Mircesti. Lunca Mircesti
Balta Paradisul Verde. La Izvoare, Balta Paradisul Verde
Podul Doamnei Chitcani. Podul Doamnei Chitcani
Capela Ghert Luizi Calugara. Capela Ghert Luizi Calugara
Biserica de lemn Luncani. Biserica de lemn Luncani Biserica de lemn Luncani. Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Dar nu am gasit cutia. Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar nu am avut noroc.
Capela Calvar Luizi-Calugara. Capela de pe acest deal, are hramul Coborarea Duhului Sfant, acelasi cu al partii centrale a satului Luizi-Calugara.
Capela Sinislau Luizi-Calugara. Capela de pe acest deal.
Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara. Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara
Varful Hegesca Culmea Pietricica. Este plesuv si acoperit de vegetatie pitica, stepica, datorita subsolului pietros ce iese in parte la zi.
Varful Mosului Sarata. Izvoarele sarate de aici au fost captate si in jurul lor s-a infiripat o ministatiune de bai aflata in proprietatea Centrului Catolic de Siritualitate Sfantul Ieremia din Iasi.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani. Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani. In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Biserica de lemn Recea Gaiceana. Biserica a fost construita în 1864 de proprietara mosiei Gaiceana, Ecaterina Sturdza, pe locul uneia mai vechi, din 1808.
Manastirea Carmelitana din Luncani. Manastirea Carmelitana din Luncani Manastirea Carmelitana din Luncani. Am fost pe punctul de a abandona cautarea. Carmelitani. La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica. Dupa un obicei local, pe culmile golase ale unor picioare ale Pietricicai, fiecare asemenea comunitate a ridicat cate o capela.
Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica. Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica
Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu. Traditia satului afirma ca biserica are cinci secole de existenta, dar e documentata doar din 1893.
Biserica de lemn Valea Mare Faraoani. Biserica de lemn Valea Mare Faraoani
Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu. Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu
Manastirea Poglet. Despre constructia bisericii de aici, pentru a servi schitul ctitorit de paharnicul Constantin Bals, se spune ca ar data din secolul XVIII, ante 1734.
Cetatea dacica Racatau. Cetatea dacica Racatau
Capela Ciciola Culmea Pietricica. Nu foarte mult sub varf, pe versantul vestic, cel dinspre satul Valea Mare, se afla Poiana Ciciola.
Iaz Dienet. Lacul Dienet
Cineritele de la Somusca. Cele de la Somusca, com.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
Iazul lui Dumnezeu. Iazul lui Dumnezeu, Lacul Mihaila
Biserica veche din Dragusani. In capatul din amonte al satului se afla biserica Sfantul Nicolae.
Stanca cu chip de om de la Serbesti. Stanca Serbesti prezinta forme interesante, printre care putem aminti Chipul uriasului culcat, Mosul adormit si Fereastra din perete.
Schitul Sfantul Alexie Dragusani. Administrativ, schitul apartine satului Dragusani-Parava.
Podul Verde Barlad. Podul Verde Barlad
Podul medieval Zlodica Ceplenita. Podul din piatra de rau cioplita, care traverseaza raul Zlodica, are o lungime de 25-30 m si o latime de 6 m.
Manastirea Cucova. Manastirea a fost infiintata in anii 1933-1934, imediat dupa trecerea la Calendarul Gregorian, de catre credinciosii ortodocsi ramasi pe stil vechi din zona comunelor bacaoane Valea Seaca si Orbeni.
Biserica din Largaseni. Biserica din Largaseni
Schitul Mastacan. Din 2001 devine schit de calugari, dar cu cate un vietuitor pasager, abia din 2002 populandu-se prin venirea a 4 calugari de la Manastirea Ceahlau.
[ Sus ↑ ]
Biserica de lemn din Luminis. A fost ridicata in 1874 din barne de brad fixate pe talpi de stejar asezate pe temelie de piatra.
Manastirea Tazlau Tazlau. Este situata la 36 km de Piatra Neamt, sora mai mica a manastirii Putna.
Pestera Sfantului Chiriac Tazlau. Pestera Sfantului Chiriac Tazlau
Biserica de lemn din Piatra Soimului. Impresioneaza detaliile tehnice ale constructiei (imbinarile grinzilor, imbracamintea de scanduri batute in cuie forjate) cat si stilul amenajarilor interioare (tavanul naosului si catapeteasma).
Biserica din Serbanesti. Biserica din Serbanesti
Lacul Veselaru. A aparut in 1940 in urma unei alunecari de teren, fiind format pe  treapta superioara a acesteia.
Dealul Vulpii Botoaia. Dealul Vulpii Botoaia
Stanca Piatra Soimului. Impresioneaza prin faleza din frunte, alcatuita din strate de gresie de grosimi diferite.
Piatra Crapata Munceii Uture. Piatra Crapata Munceii Uture Piatra Crapata Runcu. Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv.
Piatra cu ceaun Stogul de piatra. A doua formatiune, cea mai cunoscuta, este Piatra cu ceaun, denumita astfel din cauza unei adancituri din spatele stancii, care are forma unui ceaun aproape perfect. Ceaunul a fost cu plin. Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Piatra cu ceaun - Stogul de piatra. Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului.
Stanca cu brazi Stogul de piatra. Deseori turisti o confunda cu Piatra cu ceaun. Printre sute de abriuri. Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Stanca cu brazi - Stogul de piatra. Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. E alta cutie. Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut.
Manastirea Caraclau Barsanesti. Barsanesti.
Camila de pe Munceii Uture. Camila de pe Munceii Uture
La Deget Munceii Uture. Interesantele forme antropomorfe ce pot fi decelate pe stancile din locul respectiv ne-au determinat sa-l evidentiem odata in plus. La Deget - Munceii Uture. Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
La deget Stogul de piatra. Prima formatiune pe care o intalnim venind dinspre biserica din Bolatau, este Stanca La deget. La deget - Stogul de piatra. Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.
Altarul Stogul de piatra. Altarul este cea de a treia stanca interesanta din seria celor din zona Stogul de piatra. La Altar am gasit geo-ofranda. Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor.
Crucisatorul Munceii Uture. Unele sunt mai cunoscute, indeosebi prin dimensiuni sau prin accesibilitate, precum Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul.
Lacul Andreoaie Boistea. Lacul Andreoaie Boistea Lacul Andreoaie - Boistea. Cu GPS cautarea e simpla. In plus despre Lacul Andreoaie si nu numai. In imprejurimile Lacului Andreoaie mai sunt alte cateva balti, unele, mai mici sau mai mari, doar iazuri, suficient de pitoresti sau chiar interesante, pentru a starni curiozitatea unora. Cutie noua la Lacul Andreoaie. În trecere pe la lac am constatat devalizarea ascunzișului și dispariția geocutiei.
Padurea Corhanei Dobreni. Padurea Corhanei, Dobreni
Cascada Bahrin. La varsare se numeste Sasca.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.