Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Varful Iesul

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Varful Iesul..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Iesul - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Elemente lipsa Mocanita Sovata Campu Cetatii
Elemente lipsa
Paralel - 1 Baile Tusnad pod CFR
Paralel - 1
Strand Baile Dugas Danesti
Strand
Statuia Maria Oituz Constanta biserica catolica
Statuia Maria
Cladirea bisericii Sancraieni
Cladirea bisericii
Loc de reculegere - 2 drumul crucii carmeliti luncani
Loc de reculegere - 2
Privire laterala cascada Varsag Csorgoko Piatra care picura
Privire laterala
Pe poteca poteca
Pe poteca
Cadran solar Cetatuia biserica catolica
Cadran solar
Urcand spre Vf. Hegesca deal hegesca pietricica
Urcand spre Vf. Hegesca
Stoguri uriase stanca la deget stogul piatra bolatau munceii uture
Stoguri uriase
Piatra cu Gaura 4 Corund piatra gaura
Piatra cu Gaura 4

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Iesul!

>>> Vizitati Varful Iesul si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Jiet, cea mai apropiata localitate, care se afla la 13,87 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Iesul?
(detalii dupa autentificare)
Lacul Mandra - Muntii Parang la 1,5 km
Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare. Este lacul situat la cea mai mare altitudine din Parang, 2158 m.
Parangul Mare la 2 km
Avand inaltimea de 2519 m, este al treilea cel mai inalt varf din Romania, dupa varful Moldoveanu de 2544 m si varful Negoiu de 2535 m. Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang.
Lacul Verde - Muntii Parang la 2,5 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita. Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.
Lacul Carja Muntii Parang la 3,2 km
Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m. Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar.
Varful Carja la 3,8 km
Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m. De pe varf avem o priveliste frumoasa, spre vest catre valea Jiului de Vest, si spre est catre varful Parangul Mare, respectiv mai multe lacuri glaciale.
Refugiul Carja Muntii Parang la 4,3 km
Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m. De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m.
Transalpina la 7,3 km
Transalpina sau Drumul Regilor. Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Pasul Groapa Seaca la 7,6 km
La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol. Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani? Pasul Groapa Seaca se afla la limita intre judetele Hunedoara si Valcea, altitudinea fiind de cca 1615 m.
Traseul Ruinelor Vulcan la 19,4 km
Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui. Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Pestera Bolii la 22,6 km
Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu. Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg.
Cetatea Banita la 22,8 km
Aceasta cetate apara trecerea dinspre sud catre Valea Merisorului, si de acolo catre Sarmizegetusa. Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Cheile Banitei la 22,9 km
Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Accesul se face pe DN 66, mergand pana la serpentinele din Pasul Merisor. Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie.

Varful Iesul in limba maghiara - magyarul: Varful Iesul

Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Iesul
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu. Zidul in care s-a amenajat ascunzisul l-am gasit daramat partial. Am pus cutia in acelasi ascunzis, pietrele ce astupa bine gaura putandu-l totusi semnala - unui ochi atent -, prin relativa artificialitate a dispunerii lor.
  • Punct de belvedere - Muntele Cucu O altfel de belvedere - cutia de pe Varful Cucu. Am ajuns pe Varful Cucu plecand din Herculian, trecand pe la Furnalul Bodvaj, si urcand apoi pe Dealul Negru. Am gasit, cu ajutorul cooordonatelor indicate, punctul de belvedere si, folosind indicatia si fotografia, ascunzisul.
  • Izvorul de la Botul Farcului Izvorul din carare. Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica. Un soare bland ne-a insotit cararea, istoria ne-a starnit jalea(transee si locasuri de artilerie).
  • Lacul Andreoaie - Boistea Lacul Andreoaie - Boistea. Cu GPS cautarea e simpla. Lacul e frumos, mai ales toamna la asfintit.
  • Cetatea Deva Destul de greu. Am gasit-o destul de greu pt ca am plecat pe un drum gresit de la inceput. Foarte frumoase locuri, merita cautata.
  • Biserica Neagra Brasov Loc interesant. Foarte interesant locul in care este ascuns. Si cutia, de asemenea.
  • Biserica Neagra Brasov Spor la cautat. Am avut ceva batai de cap dar am gasit-o. Era total in partea opusa a bisericii unde credeam eu ca ar putea fi.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Iesul? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 2 zile!