Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Izbucul Jalesului

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Izbucul Jalesului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Fereastra Dataseni Rapa Datesului
Fereastra
Cladirea de chilii a manastirii franciscane biserica cetate estelnic
Cladirea de chilii a manastirii franciscane
Cheile Duruitoarei 7 Cheile Duruitoarei Bicajelului
Cheile Duruitoarei 7
Castelul Ugron Filias conac castel Ugron
Castelul Ugron

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Izbucul Jalesului!

Izbucul Jalesului.. Vizitati Izbucul Jalesului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Runcu, se afla la 1,31 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Runcu: 3
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Izbucul Jalesului?
(detalii dupa autentificare)
Cheile Sohodolului la la 510 m. Masa tacerii la la 14,1 km.
Poarta sarutului la la 14,2 km.
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la la 14,8 km.
Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului.
Lacul Pandurasul la la 15 km.
Coloana fara sfarsit la la 15,3 km.
Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Lacul Sadu Gornacel la la 16,2 km.
Cotul cu Aluni Tismana la la 16,8 km.
Cotul cu Aluni - Tismana.
Dealul Gornacelu la la 17,2 km. Castrul roman Plesa la la 17,9 km. Castrul roman de la Bumbesti-Jiu la la 18,2 km. Cornetul Pocruiei la la 18,5 km. Lacul Valea de Pesti la la 19,6 km. Lacul Campu lui Neag la la 21 km.
Straja la la 21,9 km.
Cheile Butii la la 23,2 km.
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Manastirea Lainici la la 24,5 km. Sfinxul Lainicilor la la 24,9 km.
Campusel la la 25,9 km.
Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Lacul Valea Mare Motru Sec la la 26 km. Lacurile Moi la la 26,1 km. Locul fosilifer Buzesti la la 28,3 km. Izbucul Cerna la la 28,9 km. Saua Plaiului Mic Muntii Retezat la la 29 km. Varful Valea Marii Muntii Retezat la la 29,1 km. Saua Valea Marii Muntii Retezat la la 29,2 km. Varful Custura Muntii Retezat la la 29,4 km.
Valori naturale - Judetul Gorj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Izbucul Jalesului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cascada Lomasita - Muntii Calimani: Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. Se poate merge cu masina pana la confluenta paraului Lomasita si Cica Mare.
  • Turnul Apor - Baile Tusnad: Turnul se afla in renovare - Dupa ce am primit din mai multe parti relatari despre turn, m-am asteptat sa gasesc turnul intr-o stare jalnica. Dar surpriza, nu era asa, turnul se afla in renovare.
  • Podul Minciunilor: Ascunzis ingenios - Am gasit destul de greu cutiuta de linga Podul Minciunilor.
  • Pasul Vlahita: Ascunzis drive-in - Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Vroiam si eu sa ascund o geocutie aici, dar niciodata nu am gasit un loc potrivit, langa monument sau in apropiere.
  • Turnul Negru Brasov: Revenind din Piatra Craiului - Revenind dintr-o tura efectuata in Piatra Craiului, ne-am relaxat cu o plimbare in Brasov. Cu aceasta ocazie am trecut si pe langa Turnul Negru.
  • Ruinele bisericii reformate Benic: Acces usor - Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Cutia in stare foarte buna.
  • Rapa Rosie: Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie. Rezervatie geologica si peisagistica, cu relief specific de siroire, Rapa Rosie ne-a primit cu mare caldura (la propriu) si ne-a colorat specific dupa-amiaza.
  • Izvorul Dorului: La primele ore ale diminetii - Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Se poate ajunge in apropierea izvorului si cu masina.
  • Varful Nemira Mare: Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Am avut de unde alege (in lipsa tehnicii).
  • Cetatea Racu: Revalorizare - Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata. Am avut astfel posibilitatea sa remarcam peretele sudic (natural) al cetatii.
  • Cascada Putnei: Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares. :o) In drum spre Cheile Tisitei, unde ne propusesem sa plasam prima noastra cutie, ne-am oprit si la Cascada Putnei, pe care o vizitasem de mai multe ori in trecut, fara sa stiu de existenta jocurilor cu GPS.
  • Varful Pilistea - Munceii Intorsurii: Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici. Si poate fi gasita pe hartile vechi, de la inceputul secolul XX.
  • Geo Negoiu - Muntii Fagaras: Chiar si locul doi - Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Desi am pornit la 7:30 de jos, am pierdut mult timp cu pozele, cu lacul, asa ca la 13:30 am fost sus prin Strunga Dracului.
  • Lacul Zervesti: Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti. Am ocolit lacul pe la baraj.
  • Vechea cale ferata ingusta Comandau - Covasna: Printre sute de cioate putrezite - Am scotocit cateva cioate dintr-un perimetru rezonabil din jurul punctului indicat de GPS, dar in zadar. Am luat ca amintire din frumoasa poiana aflata nu departe de locatie 4 mici capuse.
  • Biserica Soimeni - Pauleni-Ciuc: Curiozitate - Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei?
  • Baltile Nemirei: Baltile Nemirei - Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget. Zona baltilor este propice buretilor de padure.
  • Liniste vesnica: Un loc parasit si linistit - Am sosit dinspre Bezid, pe un drum destul de rau, care pune la incercare masina. In apropierea casei parasite apare insa si o bucata de asfalt.
  • Capela Xantusz: Papucul-doamnei - Am inclus cautarea ascunzisului intr-o mica drumetie pe un traseu in circuit. Care a plecat de pe dealul Capul Fagului (versantul stang al Fitodului), a coborat la capela.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: Lacul Filigeni - Obcina Laposului - Pentru ca stiam zona, nu am dat atentie descrierii accesului la ascunzis. Am urmat GPS, care nu stie de mila.
  • Caciula Dorobantului - Masivul Ceahlau: Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata. Deoarece nimeni nu a mai cautat pana acum acest geoascunzis, geocutia a trebuit sa astepte aproape 6 ani pentru prima gasire.
  • Viscri: Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • Parcul Colina - Cluj: First geocache - Searched and founded. Lucky with my children.
  • Tinovul Mohos: Mohos si atat - Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Mohosul este un must have al zonei.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Izbucul Jalesului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Gorj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.