Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Masa Jidovului - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Masa Jidovului, atractii turistice

Masa Jidovului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Masa Jidovului! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Masa Jidovului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Jidostina, se afla la 1,28 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Masa Jidovului?
- Stanca Grunzii la 1,5 km.
- Lacul baraj Tau Bistra la 2,2 km.
- Pintenii din Coasta Jinei la 8,3 km.
- Lacul Canciu la 8,6 km.
- Oul Arsitei la 9,5 km. Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
- Cetatea Capalna la 12,7 km.
- Varful Pogoana la 13 km.
- Luncile Prigoanei la 13,9 km.
- Poiana Padina Rudarilor la 14,2 km.
- Lacul Oasa la 14,3 km.
- Varful Stramba Mare 1830 m la 14,9 km.
- Lacul Surean la 15,7 km.
- Iezerul Surianu la 15,8 km.
- Varful Surean la 16,1 km.
- Varful Foltea 1963 m la 17,1 km.
- Curmatura Sureanu la 17,3 km.
- Cetatea Sasciori la 18,3 km.
- Varful lui Patru la 18,4 km.
- Ruinele castrului roman Comarnicel la 19,2 km.
- Calnic la 20,7 km. Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita. Am gasit cutia.
- Iezeru Mare Muntii Cindrel la 20,8 km.
- Casa Andrei Otetea Sibiel la 21,3 km.
- Varful Cindrel la 21,4 km.
- Cindrel la 21,4 km. max. Gasita. Am gasit cutia de pe virful Cindrel. Bomboane si alte alimente. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Am gasit geocutia. Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta.
- Saua Canaia la 21,8 km.
- Cetatea Tilisca la 22,1 km.
- Cetatea Cugir la 22,4 km.
- Sanctuarele Meleia la 22,7 km.
- Cetatea Salgo Sibiel la 22,8 km. Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati. M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
- Refugiul Canaia la 23 km.
- Saua Serbanesti la 23,3 km.
- Pasul Steflesti la 23,5 km.
- Varful Rozdesti la 23,9 km.
- Bradul urias de 500 de ani la 24 km.
- Sarmisegetuza Regia la 24,3 km.
- Saua Besineu la 24,5 km.
- Izvorul P Babei la 24,6 km.
- Sanctuarele Rudele la 25,1 km.
- Biserica Sfanta Treime Sibiel la 25,3 km. Biserica Sfanta Treime din Sibiel a fost contruita in anul 1765. Crucea, fantana, si cantarul. Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
- Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 25,3 km. Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
- Rezervatia Cristesti la 25,6 km.
- Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 25,7 km. Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei. Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele, dupa concertele primei seri ale festivalului rock Artmania.
- Gura Raului la 25,7 km. Barajul are si scopul de a atenua viiturile si de a produce energie electrica. Gasita. Am gasit cutiuta.
- Lacul Miercurea Sibiului la 26 km.
- Sanctuarul Fetele Albe Muntii Sureanu la 26,4 km.
- Cetatea medievala de la Cucuis la 26,6 km.
- Padurea Barcul Rosu Sibiel la 26,7 km.
- Cetatea Scurta Orlat la 27,6 km. In aceasta zona cercetarile arheologice si mentiunile documentare identifica numeroase situri printre care o asezare neolitica si doua fortificatii cu valuri de pamant: Cetatea Scurta si Cetatea Lunga La Zidu.
- Varful Oncesti Muntii Cindrel la 28 km. Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Oncesti. Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti. Am pornit spre varful Oncesti.
- Lacul Sacel la 28,5 km.
- Cibinburg la 28,8 km. Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
- Cheile Taia Petrila la 30,1 km.
- Lacurile de pescuit Daia la 30,5 km.
- Rapa Rosie la 30,9 km. Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Inca una. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie. Rapa Rosie - punct ajutator. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Zona foarte interesanta. Am gasit cutia, multumesc.
- Ruinele castrului roman Jiguru Mare la 30,9 km.
- Lunca cu Funiile la 31,2 km.
- Cascada Cataractele Lotrului la 31,2 km.
- Lacul Cristian la 31,4 km.
- Pasul Groapa Seaca la 32,8 km. Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani? Pasul Groapa Seaca se afla la limita intre judetele Hunedoara si Valcea, altitudinea fiind de cca 1615 m.
- Lacul Dostat la 32,8 km.
- Lacul Lancram la 33,1 km.
- Castrul roman Orastioara de Sus la 33,2 km.
- Varful Mieru Mare la 33,8 km.
- Cetatea Blidaru la 34 km.
- Lacul Vidra la 34,1 km.
- Cheile Jietului la 34,3 km.
- Lacul Aurel Vlaicu la 34,3 km.
- Biserica din Grossau Cristian la 34,5 km. Biserica din Grossau a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIII-lea ca o basilica romanica cu trei nave. Gasita. Am gasit cutiuta.
- Lac Jiet la 34,5 km.
- Cetatea Costesti la 34,5 km.
- Rezervatia Miru-Bora la 34,9 km.
- Curmatura Vidrutei la 35 km.
- Lacul Oarda la 35 km.
- Varful Bora la 35,2 km.
- Varful Stefanu la 35,4 km.
- Pestera Tecuri la 35,4 km.
- Cariera Bolii la 35,5 km.
- Pestera Bolii la 35,6 km. Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Geocutie care apare si pe alt site. Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu. Pestera Bolii. Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia.
- Saua Stefanu la 36 km.
- Cetatea Banita la 36,1 km. Aceasta cetate apara trecerea dinspre sud catre Valea Merisorului, si de acolo catre Sarmizegetusa.
- Cheile Banitei la 36,3 km. Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Sunt curios. Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici. Mai bine mai tarziu, decat niciodata. Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie.
- Varful Parangul Mic Muntii Parang la 36,5 km.
- Varful Badea Muntii Parang la 36,9 km.
- Cetatea Piatra Rosie la 36,9 km.
- Poarta Soarelui la 37 km.
- Piatra Crinului Muntii Parang la 37 km. Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
- Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 37,2 km. Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana. Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
- Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 37,2 km. Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor.
- Lacul Ciugud la 37,5 km.
- Ruinele zidului Ponorici la 37,6 km.
- Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 37,6 km. Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
- Falx Dacica la 37,6 km. Sabia lui Decebal. De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade.
- Cetatea Uriesilor Castrul roman Cigmau la 37,7 km.
- La Politi Valea Gauri la 38 km.
- Rosen Garten la 38,1 km. Casuta Rosen Garten nu este refugiu, deci nu se poate innopta acolo, decat cu cortul. Necesita intretinere. Am gasit cutia.

Masa Jidovului in limba maghiara - magyarul: Masa Jidovului

Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Masa Jidovului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Masa Jidovului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.