Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Poiana cu narcise - Rovina

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Poiana cu narcise - Rovina - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Coltul din nord-est Talmaciu cetate
Coltul din nord-est
Poziția concepției de viață
Poziția concepției de viață
Lacul Codlea 2 - coada strand lacuri codlea
Lacul Codlea 2 - coada
Cursa de langa Crucisator crucisator uture
Cursa de langa Crucisator

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Poiana cu narcise Rovina!

>>> Vizitati Poiana cu narcise - Rovina si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Bocsig, se afla la 4,42 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Lacul Miersig Magura Fericei Muntii Bihor
Minis De fapt, este acoperita doar de putin pamant, putand fi usor gasita si de trecatori. Primul cache gasit de noi. Turnul Ciunt Salonta Lacurile de la Bocsig Balta Soimos
Plop negru Paulis
Plopul negru se afla la sud-est de Paulis, intre raul Mures si calea ferata.
Lacul Salonta
Rozariul de la Mandruloc
Gradina de trandafiri Rozariul de la Mandruloc.
Castelul BohusCastelul Bohus
Consta dintr-un singur corp de cladiri, care prezinta 30 de camere.
CharlottenburgCharlottenburg
Se remarca prin faptul ca este singurul sat construit in forma de cerc din Banat.
Cetatea Cosdeni Lacul Ianis Martihaz Balta Rovina Lacul Adea
Iazul Zabrani Paulis
Iazul sau Balta Zabrani - se afla pe teritoriul localitatii Paulis.
Lacul Taut Pestera Meziad
Drumul Golgotei RadnaDrumul Golgotei Radna
Locul e super, cutia e in stare foarte buna, mersi. Am gasit geocutia. Am gasit geocutia ascunsa langa Manastirea Maria Radna.
Casa de vanatoare Savarsin
Belvedere Valea Bosniac Sistarovat
Obiectivul se afla la 2,5 km distanta, vest - sud-vest de biserica ortodoxa din Sistarovat, respectiv la 1,4 km vest de drumul judetean DJ572 Sistarovat-Cuvesdia.
Castelul regal Savarsin
Parcul de sculptura Casoaia
Este constituita dintr-o tabara veche din epoca comunista, un camping privat cu cabane si vile, si un parc de sculptura amplasat in padure.
Cetatea SiriaCetatea Siria
Cetatea a fost intarita in secolul XV - rolul indeplinit de cetate era unul strategic, de aparare si economic avand arondate 110 sate.
Lacul Gepiu
Memorialul GintaMemorialul Ginta
Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna. Motivul?
Pietrele Negre Colegiul national Arany Janos Salonta Valea Sighistel Conacul Birtolon Baratca
Cetatea Soimos Am gasit geocutia ascunsa printre ruinele cetatii Soimos. Caramidaria Santana Lacul Aradul Nou
Colonia de pasari de la Padurea Radvani
Este inclusa in Parcul Natural Cefa, se intinde pe o suprafata de 3 hectare.
Parcul natural Cefa
Parcul se desfasoara pe o suprafata de peste 5 mii de hectare si aduna la un loc o diversitate mare de habitate: mlastini, helesteie, canale, balti, padure, saraturi, terenuri cultivate, pasuni si fanete umede.
Rezervatia de soluri saraturate Socodor Lacul Cicir
Moara Borzak Variasu Mare
A fost construita in anul 1940, a functionat pana in anii 1950, dupa care a fost sechestrata de statul roman.
Dealul Pacau Casa cu lacat Arad
Groapa Ruginoasa Cu ocazia unei excursii cu SCA am gasit aceasta geocutie.
Sannicolau de Beius Am gasit geocutia. Lacurile Socodor Padurea de stejar pufos Carand
Poiana cu narcise Padurea Goroniste Gurbediu
Poiana cu narcise de la Padurea Goroniste, Gurbediu.
Dosul Laurului
Casa Pianului Jacques Faix Arad
Casa memoriala Jacques Faix, care include si celebrul Salon al Pianului, gazduieste azi evenimente culturale.
Lacurile Ghioroc
A fost amenajat pe teritoriul unei foste cariere de nisip, in scopuri turistice.
Valori naturale - Judetul Arad
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Poiana cu narcise
  • Localizare pozitie pe harta Rovina
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Lacurile La amurii albi - Dumbraveni: Lacuri de pescuit intr-un peisaj mirific - Lacurile de pescuit La amurii albi se afla langa drumul judetean dintre Dumbraveni si Bahnea, intre dealuri, papura si stuf. Lacurile insumeaza 1,7 ha luciu de apa.
  • Gara Baile Herculane: Gara Baile Herculane - Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia. Vegetatia este foarte inalta, si am dat vina pe acest lucru.
  • Buncarul de razboi: Franzela neagra feliata si coenzima Q10 - Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe m-am intalnit cu cel care a ascuns aceasta geocutie, respectiv cu primii gasitori. Am aflat ca coordonatele nu sunt precise.
  • Valea Uzului: La inganatul noptii cu dimineata - În drum spre La Oclos, de unde urma sa urcam pe Șoiu Mare, am trecut pe la capela catolica de la Valea Uzului, sperand sa gasim cutia, chiar daca era inca intuneric. Am gasit-o destul de repede, in buna stare - uscata -, doar creionul s-a cam dezmembrat, iar jurnalul este aproape plin.
  • Cheile Sugaului: Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica. Din varful acestei stanci am zarit cuiburi de vulturi pe creasta de vizavi.
  • Lacul de acumulare Sub Cetate: Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta - Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Pentru a ajunge la ascunzis am incercat mai multe variante.
  • Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu - Cluj-Napoca: Cel mai fain parc - Parcul cel mai fain din Cluj.
  • Gradina Zmeilor: Excursie - Este un loc splendid. Merita din plin timpul pierdut pentru a vedea ceva deosebit.
  • Manastirea Carmelitana din Luncani: Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.
  • Stancile Pietrei Rosii: Satisfactie dubla - Varful Pietrele Rosii a fost primul al culmii, imediat ce am ajuns pe ea. Suind din Gura Haitii cu gandul sa ajungem pe Pietrosul Calimanilor.
  • Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani: Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani - In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri. Nici plantele nu vor sa ramana in urma-acum au soare, nu sunt frunze in copaci.
  • Cetatea Vapa: Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati. E interesant faptul ca majoritatea localnicilor nici nu aveau idee ca exista o cetate acolo si ne-au trimis catre Tusnad (unde sunt iar cateva cutii).
  • Parcul de aventura Balu - Harghita Bai: La ciot am ajuns pe malul lacului - Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park. Toate investitiile s-au facut in detrimentul padurii de conifere.
  • Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna: Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna - Desi zona e intens circulata, trebuie sa ne gandim ca asa a inceput dezvoltarea industriala a Vaii Trotusului - cu extractia bogatiilor subsolului (sare, carbune, petrol). Geocutie in stare buna.
  • Fantana Rece - Valea Boros: Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta. De ce oare n-am verificat ascunzisul?
  • Cetatea Talmaciu: Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. :)) Data viitoare o sa ne echipam corespunzator.
  • Bucin: Gasita - Am gasit geocutia.
  • Memorialul Ginta: Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
  • Stanca Soimilor - Baile Tusnad: Trekking GeoKret 1 - Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna. Am pus in cutie un GeoKret.
  • Varful Oncesti - Muntii Cindrel: Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Bineinteles, cu telescaun :-).
  • Apa Rosie - Baile Tusnad: Trei culori - Am incheiat excursia in zona cu o partida de ski. Am cercetat si imprejurimile, si asa am gasit herghelia si apa rosie.
  • Sfinxul si Babele - Muntii Bucegi: Cu spatele la Babe - Venind dinspre Cabana Piatra Arsa am pornit GPS pe telefon, ca nu cumva sa trec si sa trebuiasca sa ma intorc. Aparatul mi-a aratat directia, dar a strambat din nas la cum arata muntele.
  • Cascada Caraslau: Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa. Am parcat masina chiar langa pod, astfel incat sa nu deranjez masinile care sosesc.
  • Cetatea Turia: Cand ai noroc, si ursul doarme inca - Dupa ce am pierdut timpul cu obiectivele de vizitat de pe Valea Iadului, ne-a mai ramas doar putin timp pana la inserare. Am parcat pe drumul forestier, vizavi de confluenta cu paraul Cetatii Turia.
  • Pestera Bolii: Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Cu siguranta o s-o mai caut cu alt prilej.
  • Lespezi Star: Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. Ma bucur ca ati gasit-o.
  • Cetatea Harom - Baile Jigodin: Peisajul merita efortul - Am gasit cutia, se afla in stare buna.
  • Poian: Stanci si dealuri verzi - Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari. Geocutia poate fi gasita foarte usor, chiar si fara gps.
  • Biserica catolica - Barzava: Barzava - prima cutie, da! - Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa. Asa ca ne-am multumit sa o privim/admiram doar din exterior, pornind apoi sa cautam cutia.
  • Piatra Potcoavei: Piatra Potcoavei in noiembrie - Am urcat pe Piatra Potcoavei, ocoland stanca din partea dreapta. Aceasta varianta este mai scurta decat din partea cealalta.

Ai ajuns in Rovina si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Poiana cu narcise? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Arad, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.