Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Biserica ortodoxa de lemn - Papauti

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Despre o biserica - greco-catolica - a locuitorilor romani se vorbeste prima oara in anul 1761. Prabusindu-se, a fost adusa in 1816, de la Zagon biserica de lemn de acolo (data doar din 1804). In 1847 i s-a adaugat tinda...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Biserica ortodoxa de lemn - Papauti - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Mina abandonata Paraul Minei
Mina abandonata
3279 Mosna Meschen
3279
Interiorul unei camere Castelul de lut Valea Zanelor Porumbacu de Sus
Interiorul unei camere
Cadere de apa 1 Cheile Cetii
Cadere de apa 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Biserica ortodoxa de lemn Papauti!

Vizitati Biserica ortodoxa de lemn - Papauti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui. Prima atestare documentare este tarzie, din anul 1567. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Papauti, se afla la 0,31 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Biserica ortodoxa de lemn Papauti?
(detalii dupa autentificare)
Zagon la la 2,6 km. Am gasit geocutia ascunsa in gradina Mikes din Zagon, cu ocazia sarbatorilor pascale.
Chiurus la la 4,1 km. Destul de usor am gasit aceasta geocutie. Cutia ascunsa in padure a necesitat putina rabdare, dar pana la urma am gasit-o. Lacul Chiurus Covasna la la 5,6 km.
Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei la la 6,1 km.
Marcajul banda rosie al culmii principale a Carpatilor nu merge pe ea, pentru ca evita Munceii Buzaului, preferand Siriul, Podu Calului si Penteleul.
Turbaria Ruginosu Zagon la la 6,7 km.
Balta Dracului la la 6,7 km.
Balta Dracului din orasul Covasna este un monument al naturii, ivire naturala de apa minerala si gaz mofetic, martor al activitatilor postvulcanice cu numeroase eruptii in trecut.
Cetatea Zanelor Covasna la la 7,4 km.
Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat. Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate.
Vechea cale ferata ingusta Comandau Covasna la la 8 km. Am rebaleiat zona ascunzisului, cu acelasi rezultat. Am scotocit cateva cioate dintr-un perimetru rezonabil din jurul punctului indicat de GPS, dar in zadar. Cascada Valea Zanelor Covasna la la 8,1 km.
Planul inclinat la la 8,2 km.
Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Cetatea de pe Dambul Sarat la la 8,6 km.
Podul suspendat Comandau la la 10,2 km.
Podul suspendat de la Comandau.
Comandau la la 10,6 km.
Biserica reformata Pava la la 10,6 km. In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane. Muntele Laur Comandau la la 11,1 km. Cimitirul medieval de langa Zabala la la 11,4 km.
Dealul Cetatii Let la la 11,9 km.
Vechea cetate era ridicata pe movila, cu orientarea nord-sud, marginita de Paraul Negru.
Cetatea Viezurei la la 12,6 km.
Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Borosneu Mic.
Cetatea Fergettyu Aninoasa la la 13,2 km.
Am fost primul gasitor a geocutiei. Dupa ce am gasit geocutia de la Reci, ne-am dus spre Fergettyuvar.
Paraul Vanatorul la la 13,6 km.
Patru case la la 14,2 km. Ascunzisul e localizat la marginea drumului judetean 121, Targu Secuiesc - Covasna.
Gaterul vechi de la Gyula la la 14,9 km.
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Biserica Saciova la la 14,9 km. Am gasit acest ascunzis in ziua ascunderii, pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns geocutia. Panorama Saciova la la 15,3 km. Fortareata Saciova la la 15,4 km.
Varful Zarna Muntii Vrancei la la 16,5 km.
Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.

Biserica ortodoxa de lemn Papauti in limba maghiara - magyarul: Ortodox fatemplom Papolc

Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Biserica ortodoxa de lemn
  • Localizare pozitie pe harta Papauti
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Biserica Reformata Ocna Sibiului: Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale. Parfumul medieval se simte atat in interior cat si in exterior.
  • Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii: Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari. Un traseu destul de greu , printre niste arbusti plini cu spini.
  • Parcul de aventura Balu - Harghita Bai: A fost foarte fain - Am gasit cutia. Am luat Geokrety-ul Mareszka 4.
  • Varful Tatalui - Muntii Ciucului: Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor - Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Geocutia era in buna stare, nefiind o problema gasirea ei.
  • Poarta Schei: Fara gps - Am gasit aceasta geocutie, fara gps.
  • Laguna Albastra - Aghiresu: Autentic peisaj selenar - Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.
  • Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca: Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Partea nou construita nu ajuta.
  • Cetatea de pamant uitata: Fara furca, la cetatea de pamant uitata - Pentru ziua de azi, ne-am propus o mica tura in circuit, pornind din Frumoasa, urcand pe Drumul Muntelui pana pe Muntele Paganul, vizitand apoi Cetatea de pamant uitata, cu coborare la Baile Cibre si intoarcere in sat.Am ales aceasta zi de primavara timpurie, pentru a evita o eventuala intalnire cu caini ciobanesti.
  • Biserica romano-catolica - Estelnic: Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian. In curtea si cimitirul bisericii din Estelnic se intra fara probleme, poarta fiind deschisa.
  • Parc aventura Adrenalin Plus - Sovata: Dupa exact o luna - Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa. In urma cu 11 ani ascundeam aici prima geocutie a parcului de aventura, o preforma pet infipta dupa tampoanele platformei tirolianei.
  • Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare: Un alt drum de acces la iaz - Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere. Am luat-o la stanga in punctul N 46.
  • Padurea Mociar: Padurea Mociar - Era o excursie foarte interesanta noaptea. Ne intoarcem data viitoare ziua ca sa facem fotografii.
  • Cetatea Caras: Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Sunt a unui localnic ce are casa undeva mai in vale si sunt foarte furiosi si neprietenosi.
  • Stanca Minunata: Stanca Minunata - Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf. Deoarece am mai fost aici si am doar putin timp pana la inserare, urc repede pentru a gasi geocutia.
  • Bulevardul Cetatii - Targu Mures: Am gasit-o - Am gasit cu zozo si malna.
  • Dealul Melcilor: Priveliste frumoasa - Am gasit cutia. Privelistea este, intr-adevar foarte frumoasa.
  • Biserica Sfantul Anton de Padova: Mergand spre biblioteca - O mica escala in drumul meu spre biblioteca. Am gasit repede cutiuta.
  • Izvorul Dorului: La primele ore ale diminetii - Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Se poate ajunge in apropierea izvorului si cu masina.
  • Stejeris: In drum spre Targu Mures - Usor de pus mana pe ea :-).
  • Varful Harghita Madaras: Varful Harghita Madaras - Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.I
  • Turnul Negru Brasov: Am gasit cutia - Super privelistea de la turn. GPS-ul ne-a fost de mare ajutor.
  • Lacul de acumulare Sub Cetate: Am gasit cutia - Am gasit geocutia.
  • Piatra cu Gaura - Corund: Piatra cu Gaura - Frumos loc, interesanta Gaura. Usor de gasit cu o echipa numeroasa.
  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures: Zoo Targu Mures - Ascunzisul era foarte tare.

Ai ajuns in Papauti si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Biserica ortodoxa de lemn? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.