Localitatea Greblesti (judetul Valcea) Resedinta: Caineni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Greblesti, judetul Valcea

Marpod Marpod la 46,21 km
Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul la 14,99 km
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Lacul Balea Lacul Balea la 28,01 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 29,94 km
Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 49,24 km
Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Turnul Zincarilor la 37,59 km
Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului. De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Biserica fortificata Biserica fortificata Bradu la 27,23 km
Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 28,22 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Varful Cozia Varful Cozia la 17,13 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 27,89 km
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 28,63 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Manastirea Cisterciana Carta la 40,52 km
Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 48,28 km
Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 29,7 km
La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Cindrel la 41,37 km
Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 28,36 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 44,79 km
Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 48,41 km
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Cetatea Scurta Orlat la 42,96 km
Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
Rosen Garten Rosen Garten la 27,13 km
Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
Cetatea Talmaciu Cetatea Talmaciu la 20,03 km
Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Geocutie cu soareci - Am gasit cutia + 2 soareci. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Casolt Casolt la 33,79 km
Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 37,4 km
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 28,33 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Nou Nou Neudorf la 39,06 km
Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. Gasita - Am gasit cutiuta.
Belvedere Cascada Balea Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras la 28,75 km
La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 29,24 km
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 48,25 km
Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Daia Daia la 36,5 km
Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit cutiuta in copac.
[ Sus ↑ ]
Melcii Doabrei - Brezoi
Melcii Doabrei - Brezoi la 14,52 km
Valea Doabrei - Rezervatia Padurea Calinesti-Brezoi - Valea Lotrului, Parcul National Cozia
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 17,13 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Cetatea Dealu Frumos Cetatea Dealu Frumos la 62,92 km. Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
Refugiul Carja Refugiul Carja Muntii Parang la 63,23 km. Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m.
Parangul Mare Parangul Mare la 62,03 km. Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Chirpar Chirpar la 51,52 km. Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Lacul Carja Lacul Carja Muntii Parang la 62,17 km. Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 68,83 km. Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Agnita Agnita la 60,47 km. Agnita, pomenita pentru prima oara intr-un document de la 1280, este un orasel cu traditie mestesugareasca, renumit prin breslele de altadata ale tabacarilor, cizmarilor, croitorilor, dogarilor si olarilor, avand economie semi-rurala. Biserica - Frumoasa biserica.
Rusi Rusi la 54,5 km. Localitatea Rusi (in dialectul sasesc Reissen, in germana Reussen, in maghiara Rüsz), apartine de comuna Slimnic. Gasita - Am gasit cutiuta.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 53,02 km. Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara la 52,8 km. Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Lacul Satic Lacul Satic la 66,8 km. Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 69,31 km. Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.