Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Lacurile Vidal-Pencu - Muntii Parang

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacurile Vidal-Pencu - Muntii Parang - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Sub cavitate Camera patrata Detunatele Ceahlau
Sub cavitate
Partea de la intrare Cheile Banitei Banita
Partea de la intrare
Poarta turnului
Poarta turnului
Stana stana Fagul Mures
Stana

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang!

Vizitati Lacurile Vidal-Pencu - Muntii Parang si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Jiet, se afla la 17 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cetatea Piatra Rosie Stanca Coltul lui Damaschin
Schitul Pahomie Buila-VanturaritaSchitul Pahomie Buila-Vanturarita
Numele ii provine de la cel al monahului ce l-a infiintat.
Cetatea Banita
Aceasta cetate apara trecerea dinspre sud catre Valea Merisorului, si de acolo catre Sarmizegetusa.
Cascada Boroncioaia Lacul Canciu Rezervatia Cristesti
Muzeul Trovantilor Costesti GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia.
Poarta Raiului Fundatura PonoruluiPoarta Raiului Fundatura Ponorului
Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor.
Cetatea Salgo SibielCetatea Salgo Sibiel
M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Pestera BoliiPestera Bolii
Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Varful CoziaVarful Cozia
De langa cabana Cozia se urca direct, pe langa cantonul silvic, lasand in dreapta drumul forestier ce coboara spre Calimanesti.
Taul dintre Brazi
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Varful Lolaia Sud Muntii Retezat Casa Dinozaurilor Pitici Sanpetru
Valea Ibanului Bobu
Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Tronul Strabunilor Hateg Varful Gales Muntii Retezat Pestera Laptelui
Cetatea ColtCetatea Colt
Accesul a fost ceva mai dificil. Gasita in stare buna. Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Rosen GartenRosen Garten
Am gasit cutia.
Lacurile Moi
Piramidele de la SlatioaraPiramidele de la Slatioara
Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Saua Valea Marii Muntii Retezat Lacul Slaveiu Muntii Retezat
Campusel
Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Lacul Portii Muntii Retezat Formatiunile eocene de la Sacelu
Pestera Arnautilor
Cheile BaniteiCheile Banitei
Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici. Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie.
Varful Lolaia Nord Muntii Retezat Izbucul Jalesului
Podul roman Ohaba de sub PiatraPodul roman Ohaba de sub Piatra
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Iezerul Muntinului
Biserica Reformata-Calvina Santamaria OrleaBiserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea
Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii.
Lacul Lia Muntii Retezat Cetatea medievala de la Cucuis
Schitul IezerSchitul Iezer
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Biserica Sfantul Nicolae FantaneleBiserica Sfantul Nicolae Fantanele
Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Lacul Pietrele Muntii Retezat
Lacul Iezer
Mina de bauxita ComarnicMina de bauxita Comarnic
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Lacul Lolaii Muntii Retezat Varful Slaveiu Muntii Retezat Lacul Sadu Gornacel Locul fosilifer Valea Desului Vladimir
Varful Oncesti Muntii CindrelVarful Oncesti Muntii Cindrel
Am pornit spre varful Oncesti. Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Varful Gemanarea Muntii Parang Varful Dengheru Muntii Parang Varful Custura Muntii Retezat
Troita de la confluenta Cheia-ComarniceTroita de la confluenta Cheia-Comarnice
Intersectia este marcata de prezenta unei troite.
Ruinele castrului roman Jiguru Mare
Piatra Crinului Muntii ParangPiatra Crinului Muntii Parang
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Saua Ciurila Muntii Retezat Melcii Doabrei La Politi - Valea Gauri
Cheile ButiiCheile Butii
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Lacul Ciomful Mare Muntii Retezat Lacul Caprelor Muntii Retezat Gura Bucurei Muntii Retezat Cheile Sohodolului Cascada Sila
TransalpinaTransalpina
Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos.
Valori naturale - Judetul Valcea
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacurile Vidal-Pencu
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Parang
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Muntele lui Simon - Muntii Stanisoarei: Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte. Accesul la ea este usor.
  • Panorama Ciucului: Foarte frumos loc de belvedere - Cel mai mult mi-a placut cum se vede spre Sumuleu Ciuc. Am luat GK si va pleca spre Cluj.
  • Varful Vitos: Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam. Ramasesem pe un prevarf admirand stancile de sub picioarele noastre.
  • Izvoare tamaduitoare - Baile Balvanyos: Dupa o cautare metodica - Nu am folosit gps-ul pentru a gasi aceasta geocutie. Eram oarecum in graba, pentru ca eram asteptat.
  • Varful lui Alexandru - Soimeni: Neagra ca pamantul - Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt. Kolos.
  • Parcul de aventura Balu - Harghita Bai: Foarte frumos parcul - E o buna alternativa la Parc Aventura din Brasov unde e mult mai aglomerat. Deoarece la cutie am ajuns pe traseele din parc nu am avut nimic de lasat.
  • Cascadele de la cariera Velnita: Traseul cascadelor - Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori. https://www.
  • Ceardacul Stanciului - Piatra Craiului: Felicitari - Pentru prima geocutie gasita, dar in special pentru ajungerea la ascunzis. Dupa ce in trecutul apropiat salvamontistii au indepartat scara de acces in interiorul cavitatii, accesul la geocutie a devenit imposibila pentru majoritatea drumetilor montani.
  • Monumentul Ecaterinei Teodoroiu - Straoane: Pietrele din monument - In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere. Insa socoteala din targ nu se potriveste cu fanta obeliscului.
  • Izvorul Seregeto - Turia: Dus-intors la un izvor sec - Suind, apoi coborand pe Valea Iadului, spre si de la Gradina Herko - aflata la confluenta cu Paraul Ars. Am observat din masina chioscul ce protejeaza Izvorul Seregeto.
  • Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu: Culmea de pe dealul Beleu are multe cazemate - Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona. Nu stiam despre aceste doua constructii.
  • Cetatea Zanelor - Covasna: Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat. Asa ca am tinut cont de sugestia de a amenaja un nou ascunzis.
  • Manastirea Fagetel: Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna.
  • Fag sub varful Oituz-Izvor: Fag pazit strasnic de caini - L-am gasit la finele drumetiei noastre. In apropierea lui este o stana cu foarte, foarte multi caini, extrem de rai.
  • Cetatea Dealu Frumos: Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
  • Campurile de lapiezuri: La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii. Fie continuand cu masina pe sosea, de la pod spre vest, pana se suie pe acelasi deal, dupa 500 m.
  • Varful Moldoveanul - Muntii Fagarasului: Moldovene! - Am urcat aici prin Valea Rea, timp de 4 ore cu tot cu odihna si foto. Te cuprind sentimente necunoscute pana acum.
  • Stejeris: Prima in Romania - Prima geocutie gasita in Romania, sper sa urmeze sute inca.
  • Pestera de la Poarta Zmeilor: Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Clipe de neuitat pe care pot recomanda la toata lumea.
  • Drumul Transharghita: Transharghita - Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Era un drum extraordinar de fain .
  • Izvorul Cozluk - Muntii Macinului: Bujori in zona Cozluk - Nu mi-am propus parcurgerea intregului traseu turistic Cozluk, pe marcajul punct rosu. Ar fi fost prea lung, si scopul meu a fost vizitarea unor atractii turistice si gasirea unor geoascunzisuri.
  • Baile Fantana Sarata: A doua oara - Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie. Prima data am incarcat in gps (tableta) coordonatele intr-un format, care nu continea si instructiunea ajutatoare.
  • Izvorul mineral Feherkoi - Plaiesii de Sus: Inca o incercare - Ieri, pe parcursul unui traseu ce a vizat Varful Ciutacos din Muntii Repatului (parte ai Ciucului), am trecut pe la Izvorul Piatra Alba (Feherko). Unde puseseram cu doi ani in urma o geocutie.
  • Sura de Piatra - Piatra Mare: Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia. Am prins o zi frumoasa pentru acest loc interesant creat de natura.
  • Mestecanisul Reci: Ostasul impietrit - De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Am gasit si geocutia de mai multe ori, asa ca era si timpul sa anunt si pe acest site.
  • Varful Cetatii II - Baile Tusnad: Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum. Dupa ce ne-am documentat la baza cu privire la durata traseului si prezenta ursilor am purces la gasirea cutiilor.
  • Biserica catolica - Ernei: Cautand nuci sub salcam - Era mult mai greu sa scot geocutia din ascunzis, fara sa fiu remarcat, decat sa gasesc ascunzisul. Omul care locuieste chiar vizavi de biserica imi urmarea fiercare pas, stand in poarta casei.
  • Concretiuni de Feleac: Multumesc - Am gasit cutia impreuna cu dadfac.
  • Zagon: Sarbatori pascale - Am gasit geocutia ascunsa in gradina Mikes din Zagon, cu ocazia sarbatorilor pascale. Dupa ce treci de cateva porti, ascunzisul poate fi gasit foarte usor.
  • Izvorul Ozunca: Loc de odihna degradat - Au trecut mai mult de 5 ani de la ultima gasire a geocutiei ascunse aici, ascunzisul se afla poate in locul cel mai frecventat al statiunii, astfel nu am venit cu prea multe sperante. Locul de odihna se afla in stare avansata de degradare.

Ai ajuns in Muntii Parang si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacurile Vidal-Pencu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Valcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.