Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Coltul Albinei - Stoenesti

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Coltul Albinei - Stoenesti - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Suprafata acoperita cu scanduri pod lemn Jigodin
Suprafata acoperita cu scanduri
Biserica veche din Recea - 1 recea tulghes vitos
Biserica veche din Recea - 1
Santul cetatii Oradea
Santul cetatii
Ascunzișul... ascunzișului cetatea Rakoczi ghimes
Ascunzișul... ascunzișului

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Coltul Albinei Stoenesti!

>>> Vizitati Coltul Albinei - Stoenesti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Stoenesti, se afla la 0,53 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Stoenesti: 2
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Brana Caprelor Curmatura Fiarelor
Baiul Mare Muntii BaiuluiBaiul Mare Muntii Baiului
Muntii Baiului fac parte din grupa Carpatilor de Curbura.
TampaTampa
Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani. Merita cautata. Gasit la inceput de an.
Cetatea RasnovCetatea Rasnov
Am verificat ascunzisul de langa Cetatea Rasnov. Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei. Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Dealurile biciclistilor Cocorastii MisliiDealurile biciclistilor Cocorastii Mislii
Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Cascada Urlatoarea Muntii BucegiCascada Urlatoarea Muntii Bucegi
Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Stanca Sfanta AnaStanca Sfanta Ana
La baza stancii se afla o poienita si o mica grota, care a constituit adapostul unui pustnic.
Coltul Balaceni Muntii Fagaras
Podul feroviar de la Zorile Doftana
Podul de tip grinzi cu zabrele cu calea sus, inaugurata in anul 1883, a fost scos din uz in anii 1980.
Refugiul Diana Izvorul La Gavan
Sura cu fereastra Holbav
Atractia turistica este de fapt o sura de lemn, construita de un localnic, in peretele careia a fost lasata o deschizatura in forma de fereastra, oferind o priveliste mai deosebita spre muntii Bucegi si Piatra Craiului.
Sfinxul si Babele Muntii Bucegi Venind dinspre Cabana Piatra Arsa am pornit GPS pe telefon, ca nu cumva sa trec si sa trebuiasca sa ma intorc. Valea Arpasului Mina Lacul Cerbureni
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului
Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii. Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net.
Varful Baba Mare Muntii Bucegi Cum altitudinea este o variabila (nu o certitudine) la majoritatea aparatelor cu GPS. Lacul Comisani Varful Mosu Muntii Fagaras
Refugiul Spirla Muntii Piatra CraiuluiRefugiul Spirla Muntii Piatra Craiului
Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Varful Zamora Muntii BaiuluiVarful Zamora Muntii Baiului
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Canionul OratiiCanionul Oratii
Poate fi insa foarte periculos in caz de ploaie si viitura.
Cheile Gradistei Moieciu Poiana din Saua Chiliilor
Piramida din cartierul Prundu Pitesti
A fost ridicata in anii 80 ai secolului trecut, si se pare ca a fost candva un laborator de cercetare si experimentare.
Cheile Orzei Curmatura Preluncilor Saua Galasescului Muntii Fagaras Cascada Vanturis Muntii Bucegi
Piatra Scrisa Piatra Mare Doar Piatra Scrisa. Am urcat pe creasta Pietrei Mari dinspre Valea Garcinului, pe traseul marcat cu triunghi albastru.
Lacurile de la Strandul CodleaLacurile de la Strandul Codlea
Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
Lespezi StarLespezi Star
Cred ca sunteti primi. Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor.
Refugiul Sperantelor Cioranga MareRefugiul Sperantelor Cioranga Mare
Aici poteca se ramifica, spre dreapta la Padina lui Calinet, iar spre stanga la Braul Cioranga Mare, pe langa refugiu.
Poiana Inului
Varful Paltinet Muntii GrohotisVarful Paltinet Muntii Grohotis
Impresioneaza prin aspectul sau alpin, culmile ce-l formeaza, inchizand asemenea unei potcoave obarsia vaii Bertea, fiind acoperite cu pasuni.
Crucea lui Rafail Saua Paltinului
Izvorul La Botorog Piatra CraiuluiIzvorul La Botorog Piatra Craiului
Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Poiana Garcinului La intoarcerea din tura efectuata pe Piatra Mare, nu am ratat oportunitatea de a gasi primul geocutia ascunsa in Poiana Garcinului.
Livada Postei Am gasit aceasta cutie. Nice. Lacul Calinesti
Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii BucegiPoteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi
Noi am folosit acest drum pentru retragere la Sinaia, dupa ce am parcurs valea paraului Izvorul Dorului.
Castelul Peles
Caderile de apa ale Paraului DraculuiCaderile de apa ale Paraului Dracului
Se poate parcurge pe o poteca abrupta, marcata cu triunghi rosu, care porneste din capatul de sud-vest a strazii Podul Cretului, Schei, Brasov.
Spintecatura Moldoveanului Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I.
Varful Moldoveanul Muntii Fagarasului Am urcat aici prin Valea Rea, timp de 4 ore cu tot cu odihna si foto.
Dealul Melcilor Destul de complicat. Am gasit usor aceasta geocutie. Saua Doamnei Refugiul Costila Gara Sinaia Portita Vistei Muntii Fagaras
Biserica Neagra Brasov Nu puteam sa ratam aceasta cutiuta. Am gasit nanocutia, si eu. Cheile Zanoaga Mare Baraj Valea Cetatii Poiana cu narcise Dumbrava Vadului Varful Mosuleata Muntii Fagaras Lacul Scropoasa
Acul din Valea Urzicii Piatra CraiuluiAcul din Valea Urzicii Piatra Craiului
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Obiective cultural-istorice - Judetul Arges
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Coltul Albinei
  • Localizare pozitie pe harta Stoenesti
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Manastirea Fagetel: Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Acest ascunzis a fost primul pe care l-am cautat in acea zi, un ascunzis practic drive-in.
  • Cetatea Harom - Baile Jigodin: Denumirea locului - Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram. Cetatea Harom a fost construita in secolul al XII.
  • Calcarele de la Ampoita: Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate. Cu toate acestea, dispar multe geocutii :-(Ele pot fi inlocuite si prin efortul comunitatii.
  • Biserica catolica - Imeni: Biserica renovata si ascunzisul indepartat - Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior. Cu aceasta ocazie a fost schimbata decorul ferestrelor, cu un decor mai nereusit dupa parerea mea.
  • Izvorul Cozluk - Muntii Macinului: Indicatii prea vagi - Soarele mi-a zambit atat de pe piatra cat si de pe copac, harletul era la locul lui, frunzele erau asternute frumos, dar cutiuta a fost de negasit. Pur si simplu n-am inteles unde sa caut.
  • Troita cu palarie - Drumul Muntelui - Frumoasa: Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei. Era o geocutie mai speciala, fara cutie, doar un creion si un carnetel ambalat intr-o pungulita inchisa ermetic.
  • Ruinele castelului Xantusz - Fitod: Am identificat ascunzisul - Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure. Am ales ruinele castelului Xantusz, unde ma astepta o geocutie inca negasita.
  • Izvorul de la Botul Farcului: Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica. Un soare bland ne-a insotit cararea, istoria ne-a starnit jalea(transee si locasuri de artilerie).
  • Stanca Cucului de la Bogata: Povestea pitonului - Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora. Initial am vrut sa ascund cutia sub Piatra cu Piton.
  • Podul vechi de piatra Sancraiu: O adevarata bijuterie ascunsa - Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Podul se afla la capatul satului, dupa o mica curba dubla, si dupa cativa metri parcursi in albia paraului.
  • Panorama Ciucului: Mareszka 2 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret. Ajutati-l sa ajunga la Venetia.
  • Lacul de acumulare Sub Cetate: Piramida din Apa - Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Am urcat spre ascunzis, venind dinspre cealalta cutie a lacului.
  • Pestera Stanciului - Muntii Piatra Craiului: Comoara din Pestera Stanciului - Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii. Intreaga parte de intrare trebuie periata pentru a gasi ascunzisul.
  • Cetatea Coltesti: O mica plimbare cu bicicleta - In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • Cheile Cetii: Un loc deosebit - Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.
  • Parcul de aventura Balu - Harghita Bai: A fost foarte fain - Am gasit cutia. Am luat Geokrety-ul Mareszka 4.
  • Cetatea Soimos: Continut ud - Am gasit geocutia ascunsa printre ruinele cetatii Soimos. Continutul geocutiei este ud, iar instructiunile mucegaite.
  • Cascada Iavardi: In urma cu 2 ani la cascada Iavardi - Dupa 2 ani, cu ocazia unei ture in zona, mi-am dat seama ca am uitat sa anunt gasirea acestei geocutii. Eram a doua persoana care a gasit acest ascunzis.
  • Biserica catolica - Pauleni-Ciuc: La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e - De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.Cat despre cutie, nu mai e, pentru ca panoul publicitar unde ar fi trebuit sa fie nu mai e (dovada in fotografia atasata).
  • Parcul Petofi Sandor - Sibiu: Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid. Parcul poarta numele poetului din anul 2007.
  • Camera Patrata - Pietrele Detunate - Masivul Ceahlau: Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. Usor accesibila cand nu este zapada.
  • Varful Bodoc - Muntii Bodoc: Pe cel mai spectaculos varf al Muntilor Bodoc - Am plecat de la coada Lacului Padureni. Unde ne-am si intors dupa ce am inconjurat, doar pe culme, toata valea Padurenilor.
  • Piatra Corbului: Problema - Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba. Trebuie vazut daca e nevoie de mentenanta sau nu.
  • Cetatea Vapa: Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati. E interesant faptul ca majoritatea localnicilor nici nu aveau idee ca exista o cetate acolo si ne-au trimis catre Tusnad (unde sunt iar cateva cutii).
  • Baia Calugarilor: Am gasit cutia - Un ascunzis usor accesibil si interesant. Multumim.
  • Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare: Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. Am pus in cutie Trekking GeoKret 2.
  • Cetatea Harom - Baile Jigodin: O frumoasa priveliste catre oras - Am gasit geocutia. A fost o experienta interesanta, nici nu stiam de existenta acestei cetati, dealtfel parasita de tot.
  • Ciofronca: Ciofronca in noiembrie - Chiar daca eu am fost cel care a ajuns primul pe varf, nu eu am vazut primul geocutia. Insa eu am fost cel care s-a dus dupa cutie.
  • Poarta Ako - Ciucsangeorgiu: Usor de gasit - Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri.
  • Cascada Paraului Saritor: Unde-s doi - Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor.Doar in parte am avut dreptate (vezi foto atasata), caci ascunzisul propriu-zis a ramas intact, iar geocutia la locul ei.

Ai ajuns in Stoenesti si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Coltul Albinei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Arges, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.