Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Vulcanii Noroiosi - Baile Homorod

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Zona de la vest de vulcanii noroiosi, pe care trece si calea ferata, pe hartile vechi apare sub denumire de Gross Salz, care se refera la existenta sarii, a izvoarelor sarate. Partea noroiasa se afla langa paraul Slatina (Seifengraben, Groapa cu sapun)...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Vulcanii Noroiosi - Baile Homorod - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Spre Dl. Titelca Titelca cetatuie dacica
Spre Dl. Titelca
Clopot mic Copsa Mare Grosskopisch
Clopot mic
Intrare Toplita strand Banffy
Intrare
Dealul Ghert si satul Osebiti vazute de pe Dl. Calvar capela calvar luizi calugara
Dealul Ghert si satul Osebiti vazute de pe Dl. Calvar

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Vulcanii Noroiosi Baile Homorod!

Vizitati Vulcanii Noroiosi - Baile Homorod si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Vulcanii noroiosi (izvoarele noroioase) se afla intre localitatea Homorod (Hameruden), dealurile Griedenreeg si Kohlenreeg. La sud-est de sat, la aproximativ 1 km est de la confluenta Homorodul Mic si Valea Mare (Kosdbach). Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Homorod, se afla la 1,53 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Homorod: 4
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Vulcanii Noroiosi Baile Homorod?
(detalii dupa autentificare)
Moara de apa - Homorod la la 1 km.
Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Primaria si scoala - Homorod la la 1,5 km.
Castelul Haller Hoghiz la la 5,3 km.
Se presupune ca a fost construit in anul 1553 pe ruinele unei manastiri medievale, si ca aici a stat si contele Bethlen Gabor o perioada.
Castelul Guthman-Valenta Hoghiz la la 5,5 km.
Cladirea cu un singur nivel se presupune ca a fost construita in anul 1553, iar in secolul al XVIII-lea a fost modificata.
Biserica evanghelica Rupea la la 5,6 km.
Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Microcanionul in bazalt Hoghiz la la 6 km.
Este formata din stanci bazaltice, care s-au format din curgeri de lava in urma cu aproximativ 1 milion de ani.
Biserica catolica Rupea la la 6 km.
Prima incercare de a organiza comunitatea catolica s-a intamplat in anul 1752, se reuseste doar in 1761.
Baile Fantana Puturoasa Rupea la la 6,1 km.
In prezent ruinele fostelor cladiri au fost demolate, iar fostul rezervor de apa este acoperit si inchis.
Cetatea Rupea la la 6,2 km.
Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati. Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir.
Batranul Carpatilor Mercheasa la la 6,6 km. Cotul Turzunului la la 6,6 km.
Peretele de stanca de langa Rupea la la 7,2 km.
Peretele de sub Culmea Galbena (Gelberreeg) are aproximativ 100 m lungime, si se intinde in directia est-vest.
Biserica ortodoxa Bogata Olteana la la 7,5 km.
Biserica ortodoxa, care se inalta la vest si deasupra satului, a fost sfintita in 1982 cu hramul Sfantei Cuvioase Paraschiva.
Castelul nobiliar Sukosd-Bethlen Racos la la 8,9 km. In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am sosit la Racos pentru a arata atractiile locului prietenilor mei.
Craterul vulcanic de la Racos la la 9,8 km.
De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul. Am gasit geocutia.
Coloanele de bazalt de la Racos la la 10,2 km. Era in stare foarte buna. Am gasit geocutia de langa spectaculoasele coloane de bazalt.
Cariera Brazi la la 10,2 km.
Patrundem in cariera printr-o poarta ingusta si in fata ochilor se deschide o excavatie uriasa de forma aproximativ ovala, de 400 m lungime si 200 m latime.
Cetatea taraneasca Jimbor la la 11,2 km.
Deasupra satului, pe varful dealului, gasim cetatea taraneasca, construita in secolul al XIV-lea, avand rol de aparare.
Cimitirul Jimbor la la 11,2 km.
Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Fortareata lui Mihai la la 11,8 km.
Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Cheile Dopca la la 12,1 km. Fantana alba la la 12,3 km.
Piatra Detunata Racos la la 12,3 km.
Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Locul fosilifer Carhaga la la 13,7 km. Tipia Ormenisului Racos la la 13,8 km.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la la 15,5 km.
Arie protejata de interes national, monument al naturii, are o suprafata totala de 1 hectare, din care pe 0,3 hectare gasim bazalte cu aspect columnar.

Vulcanii Noroiosi Baile Homorod in limba maghiara - magyarul: Egykori fürdő és iszapforrások Homoród

Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Vulcanii Noroiosi
  • Localizare pozitie pe harta Baile Homorod
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Varful Harghita Madaras: Varful Harghita Madaras - Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.I
  • Varful Omu - Muntii Bucegi: Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf. Fotografia cabanei da un indiciu important in localizarea ascunzisului.
  • Trophaeum Traiani: Dobrogea e cam saraca la acest capitol - Am gasit geo-cutiuta impreuna cu copiii. Prima data am trecut pe langa ea.
  • La stanci - Paraul Boghii: Hrib fara palarie, tobogan, si cap de animal culcat - Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere. Am facut un fel de traseu circuit in valea larga din jurul izvoarelor Paraului Boghii.
  • Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna: Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna - Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Nu a fost necesar GPS.
  • Tunelul Mare din Cheile Tisitei: Versantul in cauza - E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Nu e tumulus pentru ca ar atrage atentia, nici de o groapa acoperita cu pietre pentru ca eu insumi sunt satul de scormonit printre pietre dupa geocache-uri.
  • Biserica romano-catolica - Hosasau: Nici locuitori, nici cutie - Am ajuns la Hosasau pe traseul unei drumetii. Ce a cuprins ascunzisul de pe dealul de vizavi (dincolo de valea Fitod - Capul Fagului), cel de la Capela Xanthus.
  • Fanatele Clujului: O plimbare - Un ascunzis interesant.
  • Sub Muntele Uroi: Comoara - Am gasit comoara de la muntele de aur. E drept, nu era comoara lui Decebal.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: Un lac activ - Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.
  • Laguna Albastra - Aghiresu: Aici merită să vii vara - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit aceasta geocutie. Dupa cateva bai facute in lac, am pornit catre casa.
  • Piatra cu ceaun - Stogul de piatra: Drum in stare buna - Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.
  • Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascaului: Am gasit-o - Am gasit-o azi.
  • Capela Sfanta Ana: Cutia de la bisericuta - Am gasit cutia de la bisericuta, am schimbat sacosa de nylon cu una noua si rezistenta. Am luat de acolo o moneda si o litera R albastra,am lasat un mamut din Ice Age, carte de vizita, bancnota de 1 leu.
  • Parangul Mare: Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Noi am scris in jurnal cu o mina de creion de 0.
  • Piatra Corbului: Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Care oricum, is puse in locuri foarte-foarte faine, locuri cheie.
  • Coltesti: Gasit de Acasenii - Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu.
  • Vechea cale ferata ingusta Comandau - Covasna: Alta statie pentru ascunzis - Am rebaleiat zona ascunzisului, cu acelasi rezultat. Mai mult, au mai disparut dintre cioate, de putreziciune, iar altele s-au ascuns in vegetatia regenerata.
  • Casoaia lui Ladas - Androneasa: O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici. Frumos loc, e usor sa ratacesti cararea, daca nu esti atent.
  • Cascada Caraslau: Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa. Am parcat masina chiar langa pod, astfel incat sa nu deranjez masinile care sosesc.
  • Biserica reformata - Vistea: Pana la urma - Locul cutiei este oarecum expus. Si tot timpul am avut emotii sa nu apara cineva.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Gasita - Am gasit geocutia ascunsa aici.
  • Cetatea Brasov: Cutie mai mare - Recomand o cutie mai mare, avand in vedere spatiul geolocatiei.
  • Pasul Liban: Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-). Dupa-masa la ora 5 am pornit sa caut ascunzisurile de pe varful Amza, respectiv Stanca Minunata.

Ai ajuns in Baile Homorod si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Vulcanii Noroiosi? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.