Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Capela de pe muntele Bogat - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Capela de pe muntele Bogat

Capela de pe muntele Bogat | Unde este acest loc?

Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc. Din centru, pe traseul DJ 124 spre est putem ajunge la Satu Nou, Vacaresti si Mihaileni. Cea mai nordica asezare a Ciucului de Mijloc, este strajuit spre vest de varful Harghita Racului (1758 m)...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Muntele Bogat Cruci Capela Sfantu Jacob Cruce Racu Deal Capela. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Capela de pe muntele Bogat! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Capela de pe muntele Bogat si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Racu, se afla la 1.2 km distanta.
Cazare

Cazare Racu (Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Racu, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 6.17 km distanta: Piatra Tabulata Siculeni - Muntii Harghita (16 poze).
14714769161100
14714769171101
14714769201102
14714769211103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Capela de pe muntele Bogat?
Terenul de airsoft. Terenul de airsoft si paintball din Ciceu. (geoobiectiv cu geocutie)
Cariera de nisip si pietris. Cariera de nisip si pietris intre Garciu si Frumoasa, de dimensiuni considerabile, langa poligonul de tir din Frumoasa. (geoascunzis)
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua. Pelerinajul anual are loc in ziua de 13 iunie. (obiectiv interesant cu geocutie)
Capela Sfantul Anton de la Madaras. La 5.8 km. Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, sec. In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea, am facut un mic ocol la binecunoscuta capela Sfantul Anton, pentru a gasi geocutia ascunsa aici. (obiectiv interesant cu geocutie)
Piatra Tabulata. Piatra Tabulata de langa Siculeni este o formatiune stancoasa interesanta, dar putin cunoscuta. Muzeu forestier la Stogul de Piatra - Am urcat azi pe varful Harghita Siculeni.
Capela Sfantul Iosif. Capela romano-catolica este inaltata in locul numit Gradina Capelei. Traducerea binevoitorului :-) - In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) .
Biserica catolica. Ascunzisul de la biserica din Mihaileni - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat. Biserica catolica. Barzava - prima cutie, da! - Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa, asa ca ne-am multumit sa o privim/admiram doar din exterior, pornind apoi sa cautam cutia. Baile Dugas Judetul Harghita. Baile Dugas se afla langa localitatea Danesti. De dragul furnicilor, nu! - Nu ne-am indurat sa mai stricam inca odata (pentru noi ar fi fost prima oara) micul musuroi de furnici care era cladit in fata ascunzisului.
Baile Dugas 2. Baile au fost fondate ca atare in 1929, cand in preajma unui cunoscut izvor mineralo-termal (20 grade C) a fost creat un amenajament pentru imbaiere, de catre Corpul Industriasilor din Ciucul de Sus. Geodomeniul furnicilor - Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.
Cetatea Racu. Probabil o fortificatie din perioada Latene, folosit - conform vestigiilor arheologice - si in secolul I, apoi, dupa o perioada de intrerupere si in evul mediu timpuriu. Revalorizare - Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata, pe care il vom descrie curand pe site-ul muntesiflori.
Drumul Targului Delnita. La 7.2 km. Acum 4-500 de ani, locuitorii Ciucului de Sus tineau targuri regulate in locul numit Poarta Targului, care se afla la nord de biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul din Delnita, in punctul culminant al drumului de exploatare Drumul Targului.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul. Este una din cele mai vechi asezari ai zonei, de pe vremea Arpazilor (inaintea anului 1301, anul mortii ultimului rege maghiar din dinastia Arpazilor). La Delnita sunt multe de vazut! - In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekking-klubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu, avand in vedere semnificatiile evidentiate in textul de prezentare.
Biserica romano-catolica din Nicolesti. Nicolae din Nicolesti, cu casa parohiala din 1847 si biserica din sec. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii.

Capela de pe muntele Bogat in limba maghiara - magyarul: Csíkrákos Bogát-hegyi kápolna

[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Capela de pe muntele Bogat
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Capela de pe muntele Bogat? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Lacul Spalatorul de pietre
  Lacul Spalatorul de pietre
  Prezentat de mai multi ani ca punct de interes, Lacul cu Limba, limba fiind o mica peninsula, se afla in preajma carierei Garciu, fiind de natura antropica.
  Drumul Siculicidiumului
  Drumul Siculicidiumului la 2.07 km
  GR0235 Drumul Siculicidiumului

  Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.