Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Lacul Vlascuta - Ghid turistic atractii turistice - Inregistrare
 

Pixel

Lacul Vlascuta, atractii turistice

Lacul Vlascuta..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Vlascuta! In prezent avem in total 12129 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Lacul Vlascuta si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Branesti, se afla la 5,6 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Vlascuta?
- Balta Corni la 28,4 km.
- Lacul Brates la 31,3 km.
- Lacul Vanatori la 34,6 km.
- Lacul Vadeni la 35,1 km.
- Gradina publica Galati la 36,7 km.
- Balta Zatun la 38,3 km.
- Templul societatii meseriasilor Galati la 38,4 km. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului, cladirea dateaza din 1896, si a fost construita de Societatea Meseriasilor.
- Lacul Catusa la 40,9 km.
- Padurea Fundeanu la 41 km.
- Malul Dunarii langa IC Bratianu la 41,4 km. Ajungand pe malul din judetul Tulcea, am fost impresionat de aspectul malului. Lipsa geocutie - Profitand de vremea frumoasa de dupa revelion, am trecut Dunarea dupa cutiutele ascunse , cele mai apropiate. (obiectiv interesant cu geocutie)
- Lacurile Carja la 42,9 km.
- Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta la 42,9 km. Pe DN 22E, ce pleaca din satul IC Bratianu, punctul de trecere cu bacul spre si dinspre Galati, spre interiorul Dobrogei, la 8 km de sat, dar pe teritoriul satului Garvan, se afla Balta Salcuta, amenajata si pentru pescuit de agrement. Geocutia de la piciorul podului german - Desi am mai vizitat ruinele podului german, carora de altfel le-am admirat trainicia, nu stiam ca au si secrete. (geoascunzis)
- Locul fosilifer Tirighina Barbosi la 43,1 km.
- Cazemata de pe Dealul Bugeac la 43,3 km. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m). Felicitari pentru drumetie - Si pentru gasirea geocutiei. (geoobiectiv cu geocutie)
- Cetatea antica Dinogetia Garvan la 44 km. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare getică preromană, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelă romană târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) și cetatea medio-bizantină (datând din secolele X-XII). Cetatea buruienilor si ierburilor aromatice - De pe drumul asfaltat se poate ajunge pana la poarta sitului arheologic cu masina, pe un drum de pamant, posibil inundat cu ocazia ploilor.
- Lacul Lozova la 44,1 km.
- Termele romane Cetatea Dinogetia la 44,2 km. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia. (geoobiectiv cu geocutie)
- Padurea Talasmani la 45,3 km.
- Lacul Corod la 46,4 km.
- Locul fosilifer Malusteni la 49 km.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 49,6 km.
- Castelul de apa Braila la 57,1 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
- Ceasul public Braila la 57,6 km. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
- Fantana de leac la 57,7 km.
- Varful Vraju Culmea Pricopanului la 57,8 km. Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
- Revarsarea la 57,9 km.
- Sfinxul Dobrogei Muntii Macinului la 58 km. Sfinxul Dobrogei - Saua Serparu.
- Varful Piatra Raioasa Muntii Macinului la 58,2 km.
- Cariera Macin la 58,4 km.
- Varful Sulucu Mic Muntii Macinului la 58,7 km.
- Saua Sulucu Muntii Macinului la 59 km.
- Macin la 59,4 km. Odinioara inalti, acum foarte erodati, muntii Macin au cel mai inalt varf, varful Tutuiatu cu 467m. Scurtatura.. sa zicem - Ca sa gasim ascunzisul a trebuit sa scurtcircuitam oarecum traseul tuistic al crestei Pricopanului.
- Varful Sulucu Mare Muntii Macinului la 59,4 km.
- Tabia Veche la 60,2 km. Panoramele satelitare realizate de Google Earth evidentiaza insa si alte amprente ale solului specifice urmelor unor cetati antice, precum cea numita Tabia Veche.
- Lacul Movileni la 61,7 km.
- Cetatea Noviodunum Isaccea la 62,3 km. Cetatea antica se afla in vestul Isaccei, pe malul Dunarii, la 2 km distanta, ajungandu-se la ea pe un drum neintretinut.
- Podul Verde Barlad la 62,7 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Izvor Tutuiatu Muntii Macinului la 63,7 km.
- Saua Tutuiatu Muntii Macinului la 63,7 km.
- Lunca Siretului la 63,7 km.
- Varful Tutuiatu Muntii Macinului la 64,1 km.
- Cariera Greci la 64,2 km.
- Lacul de acumulare Rapa Albastra Simila la 65,5 km.
- Lacul Doaga la 66,6 km.
- Copacul lui Bezergheanu Muntii Macinului la 68,3 km. La poalele muntilor Macin, in apropiere de comuna Greci, gasim un copac singuratic, care a devenit faimos datorita pozelor fotografului Mircea Bezergheanu. Geocutia de la Copacul lui Bezergheanu - Copacul e emblematic si celebru in zona Pietrelor Mariei de langa Muntii Macin.
- Sub Pietrele Mariei Muntii Macinului la 68,6 km. Pietrele Mariei reprezinta o spectaculosa formatiune granitica din Depresiunea Greci, martor al eroziunii de care au avut parte hercinicii Munti ai Macinului. Geocutia lipseste, dar macar am gasit umbra - Ajungand in muntii Macin, primul geoobiectiv vizitat de mine au fost Pietrele Mariei.
- Cheile Chediului Muntii Macinului la 68,7 km. Chediul este un paraias, cel mai adesea sec (vara), ce curge prin marginea vestica a golfului Cazluc al Depresiunii Greci (5 km de Greci). Eu nu am fost atent - Ascunzisul a fost amenajat in august, si accesand muntesiflori.
- Varful Cozluc Muntii Macinului la 68,7 km. Cozluc este unul dintre dealurile spectaculoase ale abruptului sudic al Muntilor Macin, prin haosul de stanci de pe culmea sa. Am vrut sa impusc doi iepuri dintr-o singura impuscatura - Planul meu a fost ca dupa parcurgerea Cheilor Chediului sa ajung cumva si pe varful Cozluc, respectiv la geoascunzis.
- Spinarea dinozaurului Pietrele Mariei la 68,8 km. Formatiune stancoasa deosebit de spectaculoasa, Pietrele Mariei se aseamana, mai ales privite de pe creasta, cu spinarea unui dinozaur. Indicatii prea vagi - Desi am facut toate delusoarele Pietrelor Mariei si am vazut si creasta dinozaurului, indicatiile prea generale si pietrele din imagini prea multe si asemanatoare nu mi-au dezvaluit geoascunzisul.
- Stejarul din Valea Cozluk Muntii Macinului la 69,3 km. Traseul turistic Cozluk, marcat cu punct rosu, trece prin valea Cozluk. Lipsa geocutie in stejar - Desi m-am invartit in jurul lui, am cotrobait in toate gaurile din stejar, nu am gasit geocutia.
- Izvorul Cozluk Muntii Macinului la 69,6 km. Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci. Indicatii prea vagi - Soarele mi-a zambit atat de pe piatra cat si de pe copac, harletul era la locul lui, frunzele erau asternute frumos, dar cutiuta a fost de negasit! Pur si simplu n-am inteles unde sa caut.
- Crucea celtica Niculitel la 70 km. Pe potcoava de dealuri - ale Niculitelului - ce inconjoara localitatea Niculitel s-au descoperit urmele unei cetati, apreciata a fi dacica, precum si cele ale asa-numitului Troian - Val al lui Traian - un val de pamant cu caracter defensiv din epoca romana ori bizantina.
- Troesmis la 70,5 km. Cetatea Troesmis, una din cetatile principale ale getilor, se afla pe malul bratului Macin al Dunarii, in dreptul localitatii Turcoaia, la o distanta de 3 km de aceasta.
- Balta Albina la 70,8 km.
- Balta Seaca Movila Miresii la 71,6 km.
- Lacul Turcoaia la 72 km.
- Lacul Cuibul Vulturilor Pogana la 72,1 km.
- Manastirea Buciumeni la 72,1 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Monumentul de pe Dealul Cerbului Niculitel la 72,5 km. Este vorba despre un  obelisc inalt de vreo 3 m, construit din piatra, dedicat eroilor din comuna Niculitel, cazuti in cele doua razboaie mondiale.
- Monumentul Victoriei Tisita la 73,1 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu. Sigur alta.. totusi gasita - Cutia de pe .
- Lacul Posta Elan la 73,3 km.
- Lacul Calimanesti la 73,7 km.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 73,7 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 74,3 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Lacul Iacobdeal Turcoaia la 74,4 km. Este numit de catre localnici La fantana.
- Locul fosilifer Bujoarele la 74,7 km.
- Biserica din Telita Frecatei la 76,4 km. Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
- Cimitirul german de la Tisita la 76,7 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava. Park and grab - N-a fost chiar "park and grab" caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
- Podul Doamnei Chitcani la 78,8 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Biserica din Serbanesti la 79,2 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Manastirea Celic Dere la 79,8 km.
- Lacul de Argint Adjud la 80,1 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, există două lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica. Balta da, cutia ba - Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului.
- Biserica din Largaseni la 80,7 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen la 80,9 km. Dealul Edirlen se afla la extremitatea nord-estica a Dealurilor Niculitelui, fiind declarat rezervatie naturala mixta, botanico-faunistica.
- Lacul Balta Alba Balta Alba la 81,8 km. Lacul este declarat rezervatie naturala in vederea protejarii speciilor de pasari, sedentare si migratoare, ce aleg sa cuibareasca sau doar sa se hraneasca aici.
- Balta Puiesti la 82,4 km.
- Cismeaua din Padurea Trestenic la 82,7 km. Pe site-ul comunei, la capitolul obiective turistice este trecută Cismeaua din Padurea Trestenic, dar fara nici o alta precizare.
- Lacul Horia Balabancea la 84,4 km.
- Lacul Motoseni la 84,9 km.
- Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 85 km. Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani. Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa.
- Cetatea Traian la 85,3 km.
- Lacul Puiesti la 86,2 km.
- Vechiul cimitir turcesc Iaila la 86,9 km. Pe panta vestica a pasului, sub culme, se afla un vechi cimitir turcesc, zice-se parasit, desi, de la unul dintre locuitori am aflat ca n-ar fi decat neingrijit.
- Manastirea Cotesti la 87 km. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avansweaza ca an al infiintarii, 1720), date certe despre istoricul ei memaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial.
- Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 87,2 km. In catunul Odobasca, al satului Cotesti, există o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
- Pestera de la Stanca Dealul Consul la 87,3 km. Dealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
- Pestera de la Moara Dealul Consul la 87,3 km. Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
- Biserica de lemn din Straoane la 87,5 km. Biserica este o expresie a stilului arhitectural (popular) moldovenesc. Biserica din Straoane si alte obiective - Puteți vedea un fotoreporaj cuprinzând un traseu "cultural" în comuna Străoane pe https://www.
- Dealul Consul la 88,4 km. Este o aparitie insolită in peisajul "muntos" al Dobrogei de Nord prin izolarea sa de dealurile Babadagului din imprejurimi si de care tine structural.
- Trovantii de la Cornii de Sus la 88,7 km.
- Manastirea Dalhauti la 88,8 km. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 89,5 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita. Pietrele din monument - In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere.
- Groapa Deleanului la 90,5 km. Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
- Cimitirul de onoare Bordesti la 90,6 km. Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Valori naturale - Judetul Galati
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Lacul Vlascuta
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Vlascuta? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1423!

  Obiective ascunse din apropiere

  Stii locuri de vizitat din judetul Galati, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3503 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.