Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Lacurile Movilita - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Lacurile Movilita, atractii turistice

Lacurile Movilita..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacurile Movilita! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Lacurile Movilita si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Movilita, se afla la 2,17 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Movilita: 11
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacurile Movilita?
- Lacul Bitina la 3,1 km.
- Lacul Boteni la 6,8 km.
- Lacul Hagiesti la 9,1 km.
- Lacul Dridu la 9,2 km.
- Lacul Catrunesti la 9,6 km.
- Lacul Petrachioaia la 13,4 km.
- Lacul Gostilele la 13,9 km.
- Balta Ratei la 14,6 km.
- Lacurile Candeasca la 15,8 km.
- Lacul Caldarusani la 16,1 km.
- Lacul Sindrilita la 18,2 km.
- Lacul Moara Salciile la 20,2 km.
- Lacul Intre Sate Salciile la 20,5 km.
- Balta Pasarea Cozieni-Pustnicu la 21 km.
- Lacurile Ganeasa la 21,6 km.
- Lacul Pasarea Afumati la 22,1 km.
- Lacul Branesti la 22,2 km.
- Balta Saraturi Salciile la 22,5 km.
- Lacul Cretuleasca la 24,2 km.
- Lacurile Ciocarlia la 25 km.
- Wildlife spotting Snagov la 25,5 km. Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta. Nice. Nice.
- Lacul Tunari la 26,1 km.
- Lacul Cernica la 27,8 km.
- Balta Boldesti Gradistea la 27,8 km.
- Lacul Sarulesti Raduta la 28,3 km.
- Lacul Fulga la 29,3 km.
- Raiul animalelor Catelu Glina la 30,5 km. Este primul cimitir de animale de companie din tara, si inca din 2003 ofera servicii funerare pentru animalele de companie.
- Lacul Parepa-Manastire la 31,8 km.
- Manastirea Tiganesti la 31,8 km. Aici se tese stofa pentru vesmintele preotesti si tot aici a fost lucrata broderia pentru sala maura din Castelul Peles. Observatii. Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o.
- Lacul Tei la 32,1 km.
- Lacurile Tancabesti la 32,7 km.
- Cimitirul afurisit Lehliu la 33,1 km. Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
- Cruci de piatra Sapunari la 33,1 km. Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
- Carnetelul calatorului la 33,4 km. Daca ai obosit poti sa te odihnesti pe o banca, in micul parculet din apropiere. Felicitari. Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie.
- Lacul Floreasca la 33,5 km.
- Cruce de piatra din 1852 la 34 km. La intersectia strazii Tepes Voda cu strada Ciresului se afla o cruce de piatra, care a fost ridicata in anul 1852.
- Lacul Herastrau la 34,7 km.
- Lacul Magula la 35 km.
- Statuia lui Mark Twain Parcul Herastrau la 35,1 km. Statuia lui Mark Twain se afla in Bucuresti, sectorul 1, parcul Herastrau, in apropierea soselei Kiseleff.
- Sinagoga Templul Coral Bucuresti la 35,7 km. Este cel mai mare lacas de cult mozaic din Romania, replica a sinagogii Leopoldstadt-Tempelgasse din Viena, distrusa in al doilea razboi mondial.
- Ansamblul Bisericii Curtea Veche la 36,1 km. Casa parohiala dateaza din 1935, iar biserica din secolul 16-18.
- Baia Turceasca Curtea Veche la 36,1 km. Dateaza din secolului 19.
- Ansamblul medieval Curtea Veche la 36,1 km. Ansamblul medieval Curtea Veche dateaza din secolul al 15-18.
- Lacul Mihailesti la 36,3 km.
- Lacul Peris la 37,9 km.
- Lacul Mogosoaia la 38,9 km.
- Lacul Chitila la 39,1 km.
- Lacul Buftea Buciumeni la 42,3 km.
- Lacul Nana la 42,4 km.
- Lacul Lucianca Niculesti la 43 km.
- Acumularea Berceni la 43,2 km.
- Lacul Zmeu Crevedia la 43,5 km.
- Lacul Zmeului Ciocanesti la 45 km.
- Lacul Butimanu la 46,3 km.
- Lacul Ochiul Boului la 46,6 km.
- Balastiera Tei-Clinceni Domnesti la 48,4 km.
- Balta cu Peste Clinceni la 48,4 km.
- Stancile Tohani la 49,1 km. Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
- Lacul Moara din Reviga la 51,1 km.
- Podul prabusit si disparut la 51,5 km. Intre Gradistea si Falastoaca, unde trenul ar traversa raul Arges se afla doua poduri. Cutia a disparut de 2 ori. Apoi am abandonat acel ascunzis, in schimb a fost inlocuita de o alta cutie, apropiata. Podul disparut. Am transformat tipul ascunzisului in punct de interes, POI. Geocutie lipsa la Podul prabusit. Un loc interesant cu un pod neterminat, un pod prabusit si un podet suspendat.
- Lacul Mitreni la 51,6 km.
- Castrul roman Pietroasele la 53 km.
- Lacul Pescaria Mitreni la 53,3 km.
- Lacul Pleasa la 53,4 km.
- Poduri din piatra Saranga la 53,8 km. Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
- Necropola tracica Naeni la 54 km. Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
- Grote preistorice Naeni la 54,1 km. Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
- Lacul Gheorghe Doja la 54,7 km.
- Chilia lui Ambrosie la 54,8 km.
- Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 55,2 km. Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
- Lacul Mihailesti la 55,3 km.
- Lacul Greaca Cercani la 56,1 km.
- Lacul Buturugeni la 56,4 km.
- Lacul Fundata Gheorghe Doja la 56,5 km.
- Lacul Paulesti la 57,8 km.
- Lacul Lipanesti la 58,1 km.
- Mina de petrol Sarata-Monteoru la 60,9 km. Titeiul se extrage din galerii aflate la 240 si 320m adancime. Usor de gasit. I
- Balta Facau la 61,3 km.
- Lacul Hobaia la 61,5 km.
- Mlastina Neajlovului la 61,8 km. Din mlastinile Neajlovului din vechime au ramas putine locuri.
- Lacul Singureni la 62,1 km.
- Biserica fostei Manastiri Bradu la 62,4 km. Traditia locului atribuie constructia unei cetati pe locul manastirii de catre Doamna Neaga, sotia domnitorului Mihnea Turcitu.
- Balta Luciu la 63 km.
- Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 63,9 km. Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
- Gradina de lavanda Tiparesti la 64,2 km. Evenimente si ateliere, produse din lavanda, deschis intre 16 iunie - 9 iulie (2023).
- Stejarul secular Buzau la 64,6 km.
- Biserica dracilor Ivanesti la 65,7 km. Biserica Cuvioasa Paraschiva, sau biserica bantuita din Baragan - Ivanesti, Ciulnita.
- Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 66,2 km. Desi apare semnalata ca existenta in sat pe diferite site-uri de promovare a turismului buzoian, Cetatea - Cetatuia Cucuiata - de pe Dl. Anuntare puncte auxiliare. Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
- Calcarele de la Badila la 68,6 km. Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului. Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
- Sarea lui Buzau la 69,2 km. Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului. Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
- Cetatea dacica de la Carlomanesti la 69,3 km. Un grup de trei dealuri in forma de trunchiuri de con si cu inaltimi relative de cca 30 m aflate la periferia Carlomanestiului atrag in mod deosebit atentia amintind de alte asemenea dealuri ce gazduiesc cunoscute cetati dacice.
Valori naturale - Judetul Ialomita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacurile Movilita
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacurile Movilita? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Ialomita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.